Hyppää sisältöön

Sprint 00

Kuvaus Pvm Viikko
Orientaatioviikko 17.5.2021 – 21.5.2021 20

Orientaatioviikolla tutustuttiin toimeksiantoihin, jakauduttiin ennalta määrättyihin ryhmiin ja aloitettiin varsinainen ryhmätyöskentely. Työskentely tapahtuu WIMMA Labin Discord-serverillä koko kesän ajan.

Projektin käynnistysvaihe

Ohjaaja Paavo Nelimarkka kertoi alustavaa tietoa WIMMA Labin brändin ja nettisivujen uudistuksesta sekä jakoi tiimille listan tehtäviä, joita lisättiin Kanban boardin backlogiin.

Työskentelyn käytänteet

Tiimiläisille sopii yhteinen työskentelyn aloitusaika klo 9:00. Tällöin jokaisen ryhmäläisen tulisi olla kuulolla Discord-kanavalla ja valmiina Daily Scrumiin. Päivän itsenäinen työskentely on mahdollista aloittaa jo ennen Daily Scrumia, jos haluaa esim. lopettaa työt iltapäivällä aikaisemmin.

Loimme tiimille oman virtuaalisen whiteboardin (FigJam), jota käytämme apuna suunnittelussa ja muussa tiimin sisäisessä kommunikoinnissa.

Team board FigJamissa

Vastuualueet

Jaoimme tärkeimpiä vastuualueita ryhmäläisten kesken. Tiiminvetäjä Annukka on vastuussa sekä sisäisestä että ulkoisesta viestinnästä, ja Eliel on päävastuussa sosiaalisen median viestinnästä. Annukka ja Janna ovat päävastuussa dokumentaatiosta ja sisällön oikolukemisesta, minkä lisäksi jokaisella ryhmäläisellä on vastuu dokumentoida omaa osuuttaan projekteissa.

Git-käytänteet

Aloitimme Git-käytänteiden pohtimisen. Monille tiimiläisistä Gitin käyttö on ainakin osittain epäselvää, ja etenkin branchejen ja merge conflictien kanssa painiminen tuntuu vielä hankalalta. Annukka jakoi tiimiläisten avuksi koostamiaan Git-ohjeita. Yhdessä koodaaminen ja merge requestejen yhteinen läpikäynti ovat käytäntöjä, joita halutaan ottaa käyttöön. Syvemmin aihetta ei vielä käsitelty, sillä tiimillä ei vielä ole yhteistä koodaamista, jossa asiat konkretisoituisivat.

Teknologiat ja työkalut

Kävimme läpi teknologioita ja työkaluja, jotka tiimiläisiä kiinnostavat. Esiin nousi mm. React, mutta vaihtoehdoille ollaan avoimia. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää Adoben ohjelmia, joten todennäköisesti päädymme käyttämään Inkscapea ja Gimpiä/Photopeaa. Suunnittelutyökaluksi valitsimme Figman.

Next.js -logo

Päätimme toteuttaa wimmalab.org-sivun uudistuksen Next.js:llä. Next.js on sovelluskehys, joka tekee Reactin käytöstä mielekästä myös perinteisemmissä nettisivuissa. Ajatuksena on hyödyntää markdown-merkintäkieltä, jotta esim. guides-sivun sisällön päivitys olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Muita Next.js:n tarjoamia etuja ovat mm. kuvien automaattinen optimointi, tuki lokalisoinnille, hakukoneoptimointi ja nopeat latausajat.

WIMMA Lab -brändiuudistus

WIMMA Labin brändiuudistus on toteutettava nopealla aikataululla, jotta avoimien ovien markkinointi päästään aloittamaan ajoissa. IoTitude-tiimin Ella Vilen on kiinnostunut UI/UX-suunnittelusta ja frontend-koodauksesta, joten Pengwin Media saa hänet mukaan vahvistukseksi suunnittelemaan brändin ja nettisivun uudistusta. Pääsimme ideoinnissa hyvään vaiheeseen jo ensimmäisellä viikolla:

 • Logo pidetään lähes samanlaisena, mutta "LAB"-sanan luettavuutta parannetaan
 • Väripaletista tiputetaan harmaat pois; käytetään rohkeammin musta-valko -kontrastia
 • Pääväriä (turkoosi) kirkastetaan hieman ja tuodaan brändiin pienessä roolissa lisäväri (violetti)

Ideoimme myös yleisiä kehitysideoita, joita voimme toteuttaa wimmalab.org-uudistuksen Next.js-versioon. Tärkeimpiä näistä olivat:

 • Kielivaihtoehdot: englanti/suomi
 • Navigaatio: etusivu, opiskelijoille, yrityksille
  • Etusivu: what, who, virtual companies, history, contact
  • Opiskelijoille: enemmän infoa, FAQ, guides (Black Book, ...)
  • Yrityksille: enemmän infoa tavoista osallistua (toimeksiannot, sponsorit, esittelyt, konsultoinnit)

Suunnitelmia tuleville sprinteille

Suunnitelma sprinteille 1-2

 • Kaikista WIMMA Labilaisista tulisi saada valokuvat ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta kuvamateriaalia. Yksi tilaisuus valokuvaukselle on tiistaina 25.5. klo 13:00 Lutakonpuistossa, jolloin kokoonnumme kuuntelemaan Mika Korhosen esitystä.
 • Sovimme tiimin illanvietosta Vuorilammen laavulla torstaina 27.5. klo 16 jälkeen. Tarkemmasta aikataulusta ja suunnitelmista sovitaan lähempänä ajankohtaa.

Vuorilammen laavu