Hyppää sisältöön

Sprint 04

Kuvaus Aikataulu Viikko
Reactin opiskelua 14.6.2021 – 18.6.2021 24

Sprintti 04:llä hidastettiin tahtia Avoimien ovien kiireiden jälkeen. Reactin opiskelu koettiin tärkeäksi, joten sprintin pääpaino oli Helsingin yliopiston Full stack open -verkkokurssin Reactiin liittyvien osioiden läpikäymisessä. Samalla tiimi myös aloitteli Next.js-projektin suunnittelua ja koodausta. Osa tiimistä perehtyi testaamiseen ja Dockeriin.

Next.js-projekti

Next.js -logo

Laitoimme Next.js-projektin pohjarakenteen alulle ja määritimme tiimille yhteiset ESLint ja Prettier -pluginien konfiguraatiot yhteistyön helpottamiseksi. Samalla perehdyttiin myös Dockeriin, ja hyödynsimme konttiteknologiaa jo projektin pystytysvaiheessa: varmistimme, että sovelluksen saa buildattua konttiin deployaamista varten. Jatkossa selvittelemme, olisiko myös sovelluksen testaamiseen tarpeellista olla oma konttinsa.

Overflow-yhteistyö

Sovimme Overflow-tiimin kanssa tulevasta koodausyhteistyöstä. Tähän tietoon 1-2 ryhmäläistä saa tehtäväkseen ainakin moniosaisen "toimeksiannon lisäys" -lomakkeen toteuttamisen Reactilla. Totesimme, että jokin UI-komponenttikirjasto ja sen kustomointi sekä jokin lomakedatan hallintapaketti voisivat olla tarpeellisia. Testaajille näyttäisi olevan luvassa tehtäviä mm. kyseisen lomakkeen testauksen parissa. Myös UI:n suunnittelun ja toteutuksen parissa riittää tehtävää: suunnitelmana on toteuttaa FF Marketplacen ulkonäkö JAMKin brändiohjeistusta mukaillen.

Yritysvierailijat

Sprintille oli järjestetty paljon ohjelmaa: lähes joka päivä pääsimme kuuntelemaan yritysvierailijoiden esityksiä ja juttelemaan heidän kanssaan.

  • Johannes Harju (Neuwo) esitteli tekoälyn mahdollisuuksia
  • Jaakko Kaski (Pinja) kertoi etätyön haasteista ja antoi hyviä vinkkejä WIMMA Labilaisille
  • Tarja Ajo (SoulCore) opasti testauksesta kiinnostuneita aiheen pariin
  • Teemu Vesala (NorthCode) kertoi pilvipalvelujen tietoturvan haasteista
  • Nodeon tarjosi torstaina WIMMA Labilaisille eväsretken Teletappipuistoon, mikä oli loistava tilaisuus verkostoitua ja tutustua paremmin Nodeonin työporukkaan rennon pelailun ja jutustelun merkeissä