Hyppää sisältöön

Sprint 02

Kuvaus Aikataulu Viikko
Koodausta ja somepostauksia 31.5.2021 – 4.6.2021 22

Sprintin yleisenä teemana oli Avoimiin oviin valmistautuminen. Yritysvierailijoita ei järjestetty tälle viikolle, joten tiimiläiset ehtivät paremmin keskittyä omiin tehtäviinsä. Sprintillä tiimiläiset suunnittelivat ja koodasivat avoin.wimmalab.org sekä wimmalab.org -sivuja, joiden uudet versiot julkaistiin sprintin aikana.

avoin.wimmalab.org

avoin.wimmalab.org -sivusta kiirehdittiin julkaisemaan alkuviikolla ensimmäinen versio. Emme tässä vaiheessa huomanneet pohtia sen kummemmin sivua "ulkopuolisen silmin", vaan hyödynsimme edellisen WIMMA Lab -toteutuksen Avointen ovien sivua pohjana. Lopputulos oli aika synkkä ja yksinkertainen, ja saimmekin pian Paavon kautta listan kehitettävää; sivun tulisi olla pirteämpi, kutsuvampi ja sen olisi palveltava paremmin niitä vierailijoita, joille WIMMA Lab on entuudestaan tuntematon konsepti. Suunnittelimme ja koodasimme tarvittavat muutokset keskiviikkona ja julkaisimme uudistetun version avoin.wimmalab.org -sivusta torstaina.

Avoimet ovet 2021

Avoimet ovet 2021 - Ohjelma

Uusi versio otettiin hyvin vastaan ja saimme positiivista palautetta. Samalla syntyi template, jonka tiimi koki koodin suhteen selkeäksi ja toimivaksi. Päätettiin, että tätä pohjaa hyödynnetään myös muilla WIMMA Labin sivuilla.

wimmalab.org ja virtuaaliyritysten sivut

wimmalab.org -sivun päivitys saatiin julkaistua perjantaina, tosin hyvin suppeassa muodossa. Julkaisua on hidastanut koodatessa kohdatut haasteet, joista merkittävimpiä tällä sprintillä olivat Gitin käyttö sekä CSS flexbox ja grid. Suunnitelmana on päivittää etusivua osio kerrallaan sitä mukaa, kun elementit saadaan koodattua valmiiksi.

Virtuaaliyritysten esittelysivut vaativat vielä sisällön täydentämistä ja koodin hiomista, mutta ne ovat hyvällä mallilla avoin.wimmalab.org -templaten hyödyntämisen ansiosta. Tavoitteena on julkaista virtuaaliyritysten sivut jo seuraavan sprintin maanantaina.

Videoeditointi

Editoimme simppelin logon introanimaation Adobe After Effectsillä tulevia videoita varten.

WIMMA Lab 2021 -intro

Somepostaukset

Päivä Postaus
Maanantai Avoimet ovet taas täällä, virtuaalisesti!
Tiistai Overflow-tiimiesittely
Keskiviikko Mysticons-tiimiesittely
Torstai Pengwin Media -tiimiesittely
Perjantai IoTitude-tiimiesittely

Avoimia ovia alettiin markkinoida sosiaalisessa mediassa. Emme jaotelleet somekanavia sen kummemmin, vaan julkaisimme joka päivä aiheesta postauksen jokaiseen sosiaaliseen mediaan. Viikon teemana oli virtuaaliyritysten esittely: jokainen tiimi kertoi toimeksiannostaan ja roolistaan WIMMA Labissa.

Somepostaukset linkitetään automaattisesti Discordin #somepostaukset-kanavalle, jotta ne ovat heti julkaisun jälkeen helposti löydettävissä. Pyrimme aktivoimaan WIMMA Labilaisia LinkedInissä, ja tavoitteena oli, että tiimit jakaisivat ainakin oman esittelypostauksensa eteenpäin. Tykkäyksillä ja etenkin kommenteilla saadaan lisää näkyvyyttä LinkedIn-postauksille, ja tähän alettiin kiinnittää huomiota.

Avointen ovien suunnittelu

Aiemmin suunnitellusta Liveto-yhteistyöstä päätettiin luopua aikataulusyistä. Avoimet ovet järjestetään Liveton sijaan Zoomissa, mikä helpottaa merkittävästi tapahtumaan valmistautumista.